‘Wonderdokter’ laat Joey van Putten na drie jaar pijnvrij voetballen

Vier jaar geleden haalde de toenmalige Meerkerk-trainer Marcel van Steenis Joey van Putten weg bij de A-jeugd. Hij zag wel wat in de brutale linkermiddenvelder, die zich al snel een vaste plaats in de hoofdmacht verwierf. Korte tijd later ging het mis. Van Putten had nog maar acht wedstrijden in het eerste elftal gespeeld. Tijdens een oefenduel met ‘onder 23’ tegen VVGZ, brak Van Putten een enkel en vanaf dat moment begonnen de problemen.

“Ik heb nooit meer pijnvrij kunnen voetballen. Ik bleef een zeurende pijn aan die enkel houden. In februari 2014 ben ik van Meerkerk naar Utrecht verhuisd. Korte tijd daarna klapte ik opnieuw door mijn enkel. Ik ben toen per direct gestopt. Ik was toch verhuisd en ik was helemaal klaar met voetballen. Misschien wel zonde, want ik was pas 22 jaar.”

Het begon toch weer te kriebelen en Meerkerk bleef ook maar bellen. Toen Jeroen de Waard, fysiotherapeut en hersteltrainer bij Meerkerk, hem beloofde dat hij hem pijnvrij kon laten voetballen, was Van Putten om. “Ik ben in augustus individueel met De Waard gaan trainen. Hij heeft een bijzondere behandelmethode. De andere fysiotherapeuten begonnen altijd aan die enkel te trekken, maar dat loste niets op. De Waard zoekt het op heel andere plaatsen in het lichaam. Hij zoekt naar drukpunten in je nek, hoofd of rug. Opeens voel je wel die doorbloeding in je enkel. Hoe hij het doet weet ik niet, maar ik voetbal voor het eerst in drie jaar pijnvrij en daarmee komt het plezier natuurlijk ook weer terug. Sinds een week of vier hoor ik er weer helemaal bij. Ik heb een paar wedstrijden met het tweede elftal meegedaan. Vorige week hoorde ik van de trainer dat ik zaterdag tegen GJS bij het eerste zou zijn. In de rust kreeg ik mijn invalbeurt. In principe blijf ik erbij, maar dat wil niet zeggen dat ik meteen een basisplaats krijg.”