Specialisme

Hét specialisme

Mijn achtergrond is Fysiotherapeut, de kennis vanuit de fysiotherapie combineer ik met de werkwijze van de I.M.T.
Binnen de I.M.T. gaan we er vanuit dat iemand met langdurige pijnklachten een verkramping (compression syndrome) heeft ontwikkeld, ergens binnen het lichaam. De oorzaak van deze “verkrampingen” worden verklaard vanuit een traumatisch moment; een ongeval, val van de trap, klap op het hoofd, botsing tijdens sporten etc. Maar ook na een langdurige ontsteking (bijvoorbeeld een bijholte ontsteking) en langdurige stress en overbelasting, worden vergelijkbare “verkrampingen” gevonden.

Het lichaam wordt gezien als een ingenieus “web” bestaande uit fascie weefsel. Van deze fascia weten we dat deze een grote rol spelen, bij de beschermingsreactie na een trauma. Dit weefsel zorgt er namelijk voor dat de doorbloeding wordt verminderd naar het aangedane gebied, zodat het lichaam niet teveel bloed verliest en dat essentiële weefsels (zoals organen, hersenen, ruggenmerg) levensvatbaar blijven.

Wanneer een lichaam in deze beschermingstoestand blijft staan, zonder dat het nog noodzakelijk is, spreekt men van een compression syndrome. Deze verkramping binnen het web van fascieweefsel, geeft tevens veranderingen in andere delen van het web, waardoor het klachten binnen andere delen van het lichaam kan veroorzaken.

Eenvoudigere klachten?

Cliënten met reguliere fysiotherapeutische indicaties aan de rug, nek, schouder, heup knie, enkel, spieren en pezen zijn middels de behandelmethode zeer effectief te behandelen.
Daarnaast zie ik cliënten met onder andere de volgende diagnoses en de daaraan gerelateerde klachten en symptomen:


Whiplash
PT-Dystrofie
Sportblessure
Hoofdpijn
Fibula kopje
Restless-legs